Tips Bertenaga Seperti Supermama Walaupun Masih Bekerja dan BF Baby

Cabaran bagi ibu bekerja, siang menjalankan amanah di tempat kerja, malam pula menguruskan rumahtangga. Apatah lagi kalau mempunyai bayi yang sedang menyusu. Tak tergambar keletihan yang dirasai oleh mereka ni.

Sesibuk manapun seseorang wanita tu, naluri keibuaan tetap inginkan yang terbaik buat bayi mereka, iaitu susu ibu.

Kalau boleh, semua ibu ingin memberikan susu badan untuk bayi mereka. Namun banyak faktor yang menyebabkan hasrat mereka terbantut.

Memanglah agak malang kalau para ibu memilih formula ekoran kerana ceteknya ilmu. Namun, lagilah pilu kalau para ibu yang sedang berkobar-kobar ingin menyusukan bayi, tidak dapat berbuat demikian akibat kepenatan. Mesti frust sangat rasanya, kan?

 

 

Ibu bekerja tapi tetap cergas di rumah dan pejabat

 

Selalunya ibu bekerja mengalami masalah susu merudum akibat terlalu penat dan stress.

Mana tak penat kan, pergi ke pejabat sesudah subuh, sampai rumah bila dah senja.

Tu tak masuk rutin harian nak masak dan kemas rumah lagi. Kalau ada 2-3 orang anak-anak kecil lagi, mana tak haru biru. Silap haribulan, boleh jadi macam zombie pulak para ibu nanti. Oh tidak!!!

Jom kita saksikan perkongsian daripada Puan Dilla Jalil tentang pengalaman beliau mengatasi keletihan bekerja tapi pada masa yang sama turut menyusukan anak.

 

 

Semoga perkongsian tersebut bermanfaat dan dapat membantu lebih ramai lagi para ibu bekerja yang menghadapi masalah keletihan dalam penyusuan bayi. 🙂

 

Nak Tahu Sharing Tentang Keberkesanan Shaklee Terhadap Tahap Kesihatan?

Video Testimoni Wajib Tengok, Luahan Daripada Hati Yang Paling Dalam. Semuanya ringkas, padat dan menarik 🙂

 

Ibu sihat, keluarga bahagia, ibu bijak, rumahtangga sejahtera 🙂

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

 

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Facebook: Naimah Wahab

Shaklee ID: 1001144

 

2 Comments

  1. pasar valuta asing January 26, 2015
    • Naimah Wahab January 26, 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge