Tips Hilangkan Jerawat & Kulit Kusam Menjelang Hari Raya

Alahai, raya kalau ikutkan tak sampai pun 2 bulan lagi. Ni kan dah masuk buan Syaaban. Nanti Ramadhan. Pejam celik pejam celik, dah Syawal. Sempat lagi ke nak atasi masalah kulit berjerawat dan kusam sebelum raya ni?

 

 

produk hilangkan jerawat dan kulit kusam

 

Dah lah rumah mak ni jadi rumah tempat berkumpul adik-berasik serta memang menjadi port wajib saudara mara datang beraya. Kalau muka masih penuh jerawat macam sekarang ni, mesti jadi “bahan” tak sudah dengan diaorang nanti.

Adoilaaa….tolong!!!

Adakah anda termasuk dalam dilema di atas? Jangan risau, inshaaAllah, pasti ada jalan penyelesaiannya.

 

 

Cara Hilangkan Jerawat & Kulit Kusam Dengan Efisyen

 

Di antar acara untuk menhilangkan jerawat yang sedang bermaharajalela dengan lebih berkesan ialah:

 

#1: Tukar Cara Pemakanan

Kalau sebelum ni suka dengan makanan bergoreng, ubah cara penyediaan makanan kepada kukus, rebus atau panggang.

Ini kerana makanan berminyak sangat menggalakkan pertumbuhan jerawat.

 

#2: Elakkan Makanan Segera

Makanan segera (fast food) mengandungi lemak, kolestrol dan sodium yang sangat tinggi.

Semua bahan ini bukan sahaja boleh merosakkan sel kulit, malah turut menganggu kesihatan dan boleh menyebabkan pelbagai masalah kesihatan.

 

#3: Turunkan Berat Badan Jika Obesiti

Obesiti ni akan mengganggu hormon. Apabila hormon terganggu, masalah jerawat juga turut sukar diatasi.

 

#4: Ubah Gaya Hidup

Amalkan kehidupan yang lebih cergas dan banyak bergerak atau melakukan antiviti fizikal.

Apabila kita beriadan dan berpeluh,  secara tidak langsung tubuh kita turut membuang minyak serta kotoran yang boleh dikeluarkan melalui liang pori kulit bersama-sama peluh yang dirembeskan.

Beriada juga mampu membantu mengurangkan stres yang menjadi salah satu punca jerawat sukar nak hilang.

 

Baca juga Cara Hilangkan Jerawat & Kulit Kusam Dengan Cepat

 

Baca juga Produk Hilangkan Jerawat& Kulit Kusam Dengan Cepat

#5: Amalkan Suplemen Yang Selamat & Berkesan

 

Menurut laman web LiveStrong, badan kita memerlukan antioksidan untuk memastikan kulit kita sentiasa awet muda, mengelakkan jerawat, mengurangkan kedutan dan meningkatkan tahap kolagen pada kulit.

Di antara suplemen antioksidan ialah Vitamin A, Vitamin C, Vitamin E dan Resveratrol.

Resveratrol dengan mudah boleh diperolehi dengan konsisten mengamalkan Vivix.

 

 

Cara Order Vivix Untuk Bantu Hilangkan Jerawat & Kulit Kusam

Bagi mendapatkan kesan yang lebih efisyen, jika anda mengalami masalah jerawat dan kulit kusam ni, anda sangat disyorkan untuk mengambil 2 botol Vivix secara konsisten terlebih dahulu.

 

tips kulit wajah cantik berseri

 

Untuk order sendiri twinpak Vivix secara online, klik pada ikon di bawah:-

cara buat pembelian vivix online

Bagi mendapatkan penjimatan dan keuntungan berganda, boleh hubungi saya seperti berikut:

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

(Atau klik terus untuk WhatApps: www.wasap.my/60199377380)

Page: Myliferia

Shaklee ID: 1001144

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge